Drie verdachten vast; onderzoek misdrijf oktober 2015 nagenoeg afgerond

donderdag 18 februari 2016

Deil - De politie heeft twee mannen van 20 en 22 jaar uit Culemborg en een 35-jarige man uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging doodslag. 15 oktober 2015 raakte een 22-jarige man uit Geldermalsen hierbij ernstig gewond. Hij moest diezelfde middag met spoed worden geopereerd.

Donderdag 15 oktober kreeg de politie een melding dat een man ernstig gewond was geraakt tijdens een incident op de Deilsedijk in Deil. Agenten waren snel ter plaatse, maar de gewonde man was al weg. Hij zou zijn opgehaald en naar een cafetaria (naast een tankstation) aan de Rijksstraatweg in Meteren zijn gebracht. Daar vroeg hij om hulp. Toen de politie bij de cafetaria arriveerde trof zij de gewonde man aan. Het bleek te gaan om een toen 21-jarige man uit Geldermalsen. In zijn bijzijn was een toen 23-jarige man uit Deurne. Deze zou hem opgehaald hebben in Deil. De gewonde man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De toen 23-jarige man uit Deurne is aangehouden als verdachte, maar kort na de start van het onderzoek al in vrijheid gesteld omdat hij geen verdachte bleek te zijn. Wél werd hij als getuige gehoord.

Het onderzoek werd direct opgestart. Ook werd een buurtonderzoek gedaan. Het onderzoek leidde naar een 35-jarige man uit Nieuwegein. Deze 35-jarige man zat al vast voor een andere zaak en werd tijdens zijn detentie voor deze zaak aangehouden. Ook werd op 9 februari een 22-jarige man en op17 februari een 20-jarige man uit Culemborg aangehouden. De politie is in de afrondende fase van het onderzoek en hoopt binnenkort het dossier te kunnen overdragen aan het openbaar ministerie.

De 22-jarige verdachte uit Culemborg die op 9 februari werd aangehouden zit in ieder geval nog vast tot 26 februari. De raadkamer zal bepalen of hij daarna nog langer vast wordt gehouden. De 20-jarige Culemborgse verdachte wordt aanstaande vrijdag voorgeleid bij de rechter commissaris.

2015503456

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rumpt | 112 alarmeringen Rumpt | Goedkoop Tanken in Rumpt | Supermarkten in Rumpt | Weerbericht Rumpt